Een decaan helpt je met kiezen. Hij of zij geeft advies over welk soort onderwijs bij jou past. Op het Alfrink College werken verschillende decanen. Die kunnen je helpen met de keuze voor havo of vwo (na je tweede jaar). Later in je opleiding helpt een decaan bij de keuze voor een profiel en een vervolgopleiding.

 

Ik google het wel …

Natuurlijk kun je op internet veel informatie vinden over vervolgopleidingen. Misschien wel een beetje té veel informatie. Want welke van al die duizenden opleidingen past echt bij jou? Waar ligt jouw hart? Onze decanen kennen veel verschillende opleidingen en beroepen. Ze kennen jou en ze hebben regelmatig contact met jouw mentor. Daardoor kunnen ze goed advies geven over welke vervolgopleiding bij je past.

   

Kies met je hart

“Veel leerlingen vinden het spannend om te kiezen. Want als je kiest, vallen andere opties af. Bijvoorbeeld met de keuze voor een bepaald profiel in de bovenbouw. Ik zeg dan altijd: maak je geen zorgen. Natuurlijk, als je arts wilt worden, moet je eindexamen doen in bepaalde vakken. Maar het gebeurt niet vaak dat je met één keuze echt een deur dichtgooit voor de toekomst. Ik heb zelf een juridische opleiding gevolgd. Daarna heb ik gewerkt bij Bureau Halt en nu werk ik als decaan op het Alfrink College. Er is veel mogelijk in het leven. Je hebt veel zelf in de hand. Dus kies met je hart en blijf altijd zoeken naar wat op dat moment bij je past."

Wouter Keizer, decaan en jaarcoördinator klas 3 havo

Dream on! Wij maken werk van jouw beroepskeuze

Misschien weet je al je hele leven wat je wilt worden. Bijvoorbeeld verpleegkundige, dokter, sportleraar, ICT-deskundige of … noem het maar op. Wat jouw droom ook is, een decaan kan met je meedenken. Hij of zij weet precies wat voor vakkenpakket (profiel) past bij welk beroep. Blijkt je droom niet haalbaar, bijvoorbeeld doordat een bepaald vak te moeilijk voor je is? Ook dan is er veel mogelijk. De decaan denkt met je mee en helpt je de beste keuze te maken.