Wat leuk dat je erover denkt je aan te melden bij onze school! Op het Alfrink College is iedereen met een havo- of vwo-advies welkom. We zijn een sportieve en gezellige school. Zoek je extra uitdaging? Niet verder zoeken. Je vindt het op het Alfrink College. Bijvoorbeeld in onze sportklassen of in onze tweetalige klassen op vwo en havo/vwo.

Alfrink Experience

“Zit je in groep 8? We maken graag kennis met jou en je ouders. Jullie zijn welkom bij onze Alfrink Experience. Daar ervaar je hoe het echt is om les te krijgen bij ons op school. De sfeer proef je ook  tijdens onze informatieavonden en Open Huis, waar je al je vragen kunt stellen. We helpen je graag!” 

Sandra Dekker, afdelingsleider klas 1 en 2 (t)havo/vwo

Kom kijken op school

Open dag
Elk jaar houden we een Open Huis. Daar ontmoeten we je graag. Onze leerlingen laten je het gebouw zien en je kunt proeflessen volgen. Natuurlijk mag je de docenten alles vragen. Ook kennismaken met het Alfrink College? Mis het niet. Het Open Huis is op zaterdag 1 februari 2020. We starten om 09.30 uur met een aantal lesjes. Die zijn alleen bedoeld voor jou. Jouw ouders kunnen dan een ander programma volgen. Vanaf 11.30 uur kunnen jullie samen het gebouw verkennen. Het Open Huis duurt tot 13.00 uur.

  

Infoavond voor ouders groep 8 donderdag 30 januari 2020
Donderdag 30 januari vanaf 19.30 uur hebben we een infoavond voor ouders. We starten de avond in de aula met een presentatie over het Alfrink. Daarna is er een informatiemarkt waar vakken zich presenteren en ouders vragen kunnen stellen over allerlei onderwerpen zoals begeleiding, financiën, mentoraat en de MacBook bijvoorbeeld.

Infoavond tweetalig onderwijs 10 februari 2020
Lijkt tweetalig onderwijs je wel wat? Kom dan naar de speciale infoavond op maandag 10 februari. We starten om 19.30 uur.

Op deze manier leer je heel snel Engels

"Ik heb voor het tvwo gekozen omdat ik beter wil worden in Engels. De eerste week begonnen docenten rustig aan: ze wisselden Engels en Nederlands af. Al na een week deden we bijna alles in het Engels. Dat lijkt van tevoren eng. Maar het was minder moeilijk dan ik dacht. Op deze manier leer je heel snel Engels en dat is superleuk.
In de eerste schoolweek doe je mee aan de wendagen. Dat vond ik heel gaaf. Je leert snel mensen kennen en oefent wat de handigste routes zijn om door de school te lopen. In het begin namen we nog wel eens de verkeerde trap, haha! Tijdens de wendagen slaap je op school. Het allerleukst vond ik de spellen en de disco in de nacht. Ik heb meteen vrienden gemaakt."
 

Larissa Lustig, 2 tvwo

Tijdens de wendagen leer je iedereen kennen

"Ik vond de wendagen op het Alfrink heel leuk, maar ook een beetje spannend. Je leert meteen je klas goed kennen. Nu ken ik iedereen, ook mensen uit andere klassen. Het leukste onderdeel van de wendagen was voor mij de disco. In het begin was het schoolgebouw een beetje een doolhof voor mij. Maar al snel wist ik precies de weg.
Op het Alfrink werk je veel met je MacBook. Ik vind het heel handig. Op school bekijk je er je schoolboeken op, je zoekt woorden op in Google Translate, schrijft e-mails, maakt opdrachten, bekijkt je cijfers en je rooster, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Thuis maak ik er mijn huiswerk op. En ik gebruik hem natuurlijk voor Netflix en Youtube."
 

Qiara Rooker, 2 tvwo

Je wordt goed geholpen op het Alfrink

"Op het Alfrink zijn allerlei activiteiten te doen, dat is een leuke toevoeging. Iedereen heeft een andere mening en daar leer je van. Bij je mentor kan je alles kwijt, of er nou thuis iets is of op school. Je wordt goed geholpen en de sfeer op school is goed. Als er conflicten zijn dan helpt de docent om het op te lossen."

Dylan Pinas, 3 havo

Alfrink Experience: mis het niet
Met je hele klas op bezoek bij het Alfrink College, gewoon tijdens een lesdag. Dat kan als je in groep 8 zit. We noemen dit Alfrink in Bedrijf. Zo krijg je echt een goed beeld van onze school! Je juf of meester kan jullie klas hiervoor aanmelden.
Doet jouw basisschool niet mee? Je kunt ook met je ouders op bezoek komen. Kom dan naar onze Alfrink Experience op woensdagmiddag 11 december, 8 januari, 15 januari, 5 februari, 12 februari of 19 februari. Tijdens deze Experience kun je ervaren op het op het Alfrink gaat.


Op tijd inschrijven
Het lijkt nog ver weg, maar op donderdag 19 maart 2020 sluit de inschrijvingstermijn. Wil je naar het Alfrink College (en dat wil je!), zorg er dan voor dat je op tijd ingeschreven bent. De intake voor de sportklassen en de tweetalige klassen is op woensdag 11 maart. Om hieraan mee te kunnen doen moet je inschrijving binnen zijn op vrijdag 6 maart.

Je ouders kunnen je inschrijven. Meer info voor ouders

Data op een rij

Lesjes en Open Huis:
zaterdag 1 februari 2020
09.30 tot 13.00 uur

Infoavond voor ouders:
donderdag 30 januari 2020
start 19.30 uur

Infoavond tweetalig onderwijs:
maandag 10 februari 2020
start 19.30 uur