Op het Alfrink College voel je je thuis. We zijn een gezellige school voor havo, vwo en tto. Leerlingen en docenten gaan respectvol met elkaar om. Onze duidelijke regels zorgen voor een goede sfeer op school. 

Actief en uitdagend
We geven goed, actief en uitdagend onderwijs. Bij ons kun jij je talenten ontwikkelen en je uitleven in sport, kunst en cultuur. We zijn de enige school in Zoetermeer en omgeving met havo, vwo én tweetalig onderwijs voor vwo en havo. Wat jouw talent ook is, we helpen je om het beste uit jezelf te halen. Sport je heel veel, of ben je een talentvolle musicus of danser? Ook dan bieden we onderwijs dat echt bij jou past. Dat is altijd maatwerk. 


Alfrink Experience en Open Huis

Proef zelf de sfeer tijdens onze Alfrink Experience. Of verken het hele schoolgebouw tijdens onze Open Huis.
We ontmoeten je graag op school!

Over Alfrink

Onze school is genoemd naar Bernardus Alfrink. Hij was een belangrijke leider (kardinaal) in de katholieke kerk. Alfrink zette zich in voor vrede en rechtvaardigheid. Hij zei wat hij dacht, ook als anderen het er niet mee eens waren. Alfrink leefde van 1900 tot 1987. Dit zei hij over onderwijs: “Een mens is meer dan alleen maar weten.” Want leren is belangrijk. Maar het gaat ook om goed met elkaar leren samenleven. En dat doen we op het Alfrink College.“Een mens is meer dan alleen maar weten.” 

Sfeer

Lekker leren in een goede sfeer. Dat doen we op het Alfrink College. Op school hebben we duidelijke regels. Zo weet je waar je aan toe bent. Dat geeft rust, zodat je goed kunt focussen op wiskunde of Engels. Of op die leuke sportwedstrijd, natuurlijk. 

Respect
Het Alfrink is een katholieke school. Respect is belangrijk voor ons. We hebben respect voor onze leerlingen en we helpen hen om respect voor elkaar te hebben. Je mag zijn wie je bent op het Alfrink. Niet iedereen denkt hetzelfde. Niet iedereen vindt dezelfde dingen belangrijk. Maar we staan wel open voor elkaar. Wil je respect in de praktijk brengen? Je actief inzetten voor een goed doel? Dat kan! Elk schooljaar houden we een goede-doelenactie. 

Samen leren, samen leven
Met elkaar zijn we het Alfrink College. Op school leren en leven we samen. Daar hoort pesten natuurlijk niet bij. Daarom geven we veel aandacht aan een goede sfeer in de klas. Dat gebeurt vooral in de mentorlessen. Hierin staan we onder meer stil bij de gevolgen van pesten. Want iedereen doet ertoe bij ons op school. 

Jij maakt het verschil

“Respect zit ‘m in kleine dingen. Als een leerling iets op de grond laat vallen, zeggen we daar iets van. Dat is de cultuur op school. We helpen elkaar en spreken elkaar ook aan. Het gaat op het Alfrink College om meer dan alleen presteren. Natuurlijk geven we goed onderwijs, maar we willen ook laten zien dat je een positief verschil kunt maken in de wereld. Voor de één is dat een sportcarrière, voor de ander betekent dat mensen helpen. Hoe je het ook doet, jij kunt echt iets voor een ander betekenen.” 

Wouter Keizer, decaan en jaarcoördinator klas 3 havo

Samen feestvieren
Bij een goede sfeer hoort ook feestvieren. En dat kunnen we op het Alfrink College. Natuurlijk vieren we de christelijke feestdagen, zoals Kerst. Elk jaar in december houden we onze lichtjesavond (we halen dan ook geld op voor een goed doel). Onze leerlingen zijn heel verschillend. In hun karakter, maar ook waarin ze geloven. Maar we vieren samen feest. Dat brengt ons bij elkaar. Op feestdagen, maar ook tijdens onze themavieringen en kloosterdagen.


Disco en Kerstgala
Houd je van wat meer decibellen? Geen probleem op het Alfrink College. Vier keer per jaar houden we een disco voor de onderbouw (eerste jaren). Ook in de bovenbouw maken we tijd voor feest. Ons Kerstgala is beroemd. En ons knallende slotfeest voor de hele school? We noemen nog geen namen. Maar ook dit schooljaar kun je hier een bekende artiest verwachten.