Thuis op het Alfrink College

Op het Alfrink College krijg je alle kansen om te doen waar je goed in bent. We helpen je jouw talenten verder te ontwikkelen. Dit doen we met actief en uitdagend onderwijs. Het Alfrink is een gezellige school met goede voorzieningen en veel activiteiten.

Actief en uitdagend

Wij helpen je om actief te leren, zodat je echt begrijpt en onthoudt wat je leert. Je leest niet alleen de stof door, je stelt jezelf ook vragen. Zoals: ‘Wat betekent dit eigenlijk? Wat heeft dit te maken met wat ik gisteren las? Kan ik uitzoeken hoe dit werkt in de praktijk?’. Door zo te denken, worden je hersenen actiever en verwerk je informatie beter. Ook helpen we je om verantwoordelijkheid te nemen voor wat je leert en hoe je leert. Om je werk goed te organiseren en te plannen. Het Alfrink College leert je om te leren.

Ons onderwijs is uitdagend. Theoretische kennis koppelen we aan praktische en uitdagende projecten, die ook nog eens leuk zijn. Bovendien zijn er buiten de lessen veel activiteiten, excursies en feesten. Bij ons gebruik je de MacBook elke dag. In de digitale leeromgeving werk je aan opdrachten op jouw niveau. Maar je leert ook uit boeken en krijgt uitleg van de docent.Je hoeft niet meteen te kiezen tussen havo of vwo, want onze brugperiode voor havo/vwo duurt twee jaar.

“Op het Alfrink zijn allerlei activiteiten te doen, dat is een leuke toevoeging. Het maakt het onderwijs uitdagend. Iedereen heeft een andere mening en daar leer je van. Bij je mentor kan je alles kwijt, of er nou thuis iets is of op school.”

Jasmine Sayed, 1 thavo/vwo

Sfeer
Het Alfrink is een katholieke school. Respect en een goede sfeer zijn belangrijk voor ons, daar besteden we veel aandacht aan. Bij ons mag je zijn wie je bent. Niet iedereen is hetzelfde, maar we staan wel open voor elkaar. Daar hoort pesten natuurlijk niet bij. Tijdens de mentorlessen staan we onder meer stil bij de gevolgen van pesten. Want iedereen doet ertoe bij ons op school. We helpen elkaar om goed te leren en we letten op ieders welzijn en gezondheid. We staan klaar voor anderen. Tijdens onze goede-doelenactie die we elk schooljaar houden en tijdens de maatschappelijke stage die iedere leerling doet.

Alfrink Experience en Open Dag

Proef zelf de sfeer tijdens onze Alfrink Experience. Of verken het hele schoolgebouw tijdens onze Open Dag.
We ontmoeten je graag op school!

Gezond eten en drinken
Door gezond te leven zit je lekkerder in je vel en presteer je beter op school. Daarom kun je in onze schoolkantine gezonde keuzes maken. Het ontdek-concept van Van Leeuwen Catering toont aan dat gezond eten en drinken ook heel lekker en betaalbaar is. Het Alfrink College is hard op weg naar de gouden medaille van het Voedingscentrum. Daarvoor moet het kantine-aanbod voor tachtig procent bestaan uit producten met goede voedingsstoffen.

Activiteiten
Op het Alfrink doen we graag dingen samen. We houden dans- en toneelvoorstellingen, vieren de christelijke feestdagen, organiseren sporttoernooien en debattoernooien, hebben een schoolkoor en schoolband en organiseren discoavonden, zoals ons knallende slotfeest met een bekende artiest voor de hele school. Dat is nog lang niet alles en elk jaar komen er nieuwe activiteiten bij.

Ons gebouw
Goed onderwijs hoort thuis in een mooi, licht gebouw. Zo’n gebouw heeft het Alfrink College. Fijne (practica)lokalen, uitstekende sportfaciliteiten, een grote mediatheek, een collegezaal en studieruimte, wifi waar je blij van wordt en goede ICT-voorzieningen. Ook prettig: we zitten met havo, vwo en tto onder één dak. Duurzaamheid is een belangrijk thema in ons onderwijs. Ons schoolgebouw verduurzamen we ook, bijvoorbeeld door het verbeteren van de ventilatie.

Over Alfrink

Onze school is genoemd naar Bernardus Alfrink. Hij was een belangrijke leider (kardinaal) in de katholieke kerk. Alfrink zette zich in voor vrede en rechtvaardigheid. Hij zei wat hij dacht, ook als anderen het er niet mee eens waren. Alfrink leefde van 1900 tot 1987. Dit zei hij over onderwijs: “Een mens is meer dan alleen maar weten.” Want leren is belangrijk, maar het gaat ook om goed met elkaar leren samenleven. En dat doen we op het Alfrink College.

“Een mens is meer dan alleen maar weten.”