De vragen hieronder krijgen we vaak. Maar misschien staat jouw vraag er niet bij. Heb je nog een andere vraag? Geen vraag is te gek. Dus stel je vraag! Dat kan bijvoorbeeld tijdens het Open Huis.
 

1. Wanneer hoor ik in welke klas ik kom?

Zo snel mogelijk, want we snappen dat je dit wilt weten! We laten dus voor de zomervakantie weten in welke klas je zit. Sterker nog, je kunt op het Alfrink College al voor de zomervakantie kennismaken met je nieuwe klas. Je mentor is daar ook bij.
 

2. Wat doen we op de eerste schooldag?

De eerste twee schooldagen zijn wendagen. Je maakt echt goed kennis met het Alfrink College. We maken er namelijk een slaapfeestje van. Met je hele klas logeer je op school. We doen dan leuke dingen. Denk aan: teambuilding tijdens het sporten, speurtochten en spellen, waarbij jouw klas de strijd aangaat met andere klassen. Slaap je graag veel, doe dat dan in de zomervakantie. Want lang slapen gaat tijdens de wendagen echt niet gebeuren. Dat komt bijvoorbeeld door ons nachtelijke discofeest … de leukste manier om je schooljaar te starten!
 

3. Waarom heet het ‘brugklas’?

Goede vraag. Op het Alfrink College hebben we twee brugjaren. Dat zijn de eerste jaren van de middelbare school. Die jaren zijn een soort ‘brug’ tussen de basisschool en de hogere jaren. Je hoeft bij ons trouwens niet gelijk te kiezen voor havo of vwo. Daar nemen we de tijd voor. Lees hier meer.

Kennismakingsweek: slapen op school

“In de kennismakingsweek slapen leerlingen een nachtje op school. Ik regel dan de catering, we zorgen ervoor dat er lekker eten is. We doen dit op school en niet op een kamp, zodat je meteen kunt wennen aan het gebouw. Natuurlijk vinden veel leerlingen het spannend. Sommigen worden dan heel druk, of juist heel verlegen. Dat geeft niks, we maken het voor iedereen zo leuk mogelijk. Dat vind ik ook zo mooi aan werken op het Alfrink: we zijn een hartelijke en warme school. Het voelt als een grote familie.”  

Philip Hendricks, docent en jaarcoördinator klas 1

4. Hoe laat en waar heb ik les?

Elk uur les in een ander lokaal. Dat is even anders dan de basisschool. Maar voor je het weet, ben je eraan gewend. Waar je moet zijn, staat op je rooster. Je vindt je eigen rooster online via zPortal. Lees hier meer over roosters, lestijden en vakanties.

 

5. Wat doet een mentor?

Een mentor is een docent bij wie je terecht kunt met vragen. Hij of zij hoort echt bij jouw klas. Hij of zij kan je verderop in je opleiding ook helpen met het kiezen van een profiel en een vervolgopleiding. Lees hier meer.

 

6. Ik wil bij mijn vriend/vriendin in de klas komen. Kan dat?

Ja, dat kan zeker! Je kunt de naam van je vriend of vriendin doorgeven aan ons. Dat kan via het formulier waarmee je je aanmeldt op school. Voor de zomervakantie hoor je dan bij wie je in de klas komt. We doen ons best om jullie bij elkaar in te delen.

 

7. Welke vakken krijg ik?

Aardrijkskunde, geschiedenis en biologie, die vakken ken je wel. Veel andere vakken zijn nieuw. Of ze hebben een andere naam. Wiskunde lijkt veel op rekenen. Het vak ‘taal’ bestaat niet, want bij ons leer je meer dan één taal! Behalve Engels, Frans en Duits krijg je natuurlijk ook Nederlands. Gym heet lichamelijke opvoeding, maar dat zegt niemand hardop. We noemen het ‘L.O.’ of gewoon ‘gym’. Tijdens onze Open Huis en onze Alfrink Experience kun je alvast kennismaken met een aantal vakken.