Nieuws

4V-leerlingen aan de slag met nieuwe stadswijk ‘De Entree'

4V-leerlingen aan de slag met nieuwe stadswijk ‘De Entree'

Tijdens de aankomende cultuurweek (14 tot en met 18 oktober) zullen leerlingen van 4 vwo actief gaan meedenken over de inrichting van de nieuwe stadswijk ‘De Entree’. Onze leerlingen gaan een volledig plan uitwerken om van ‘De Entree’ een gezonde en aantrekkelijke wijk te maken. De kick-off is aanstaande maandag met de presentatie van burgemeester Charlie Aptroot. Eind november mag het beste groepje zijn plan presenteren in de raadszaal van het stadhuis.

Diverse workshops en activiteiten
Om tot een goed plan te komen nemen de leerlingen deel aan workshops en ondernemen zij diverse activiteiten. Zo gaan de leerling de plek van de nieuwe wijk bezoeken en fotograferen. Deze excursie geeft hen een goed beeld van de omgeving. Daarnaast maken de groepjes, bestaande uit 6 tot 7 leerlingen, een moodboard. Het verschil tussen het heden en de toekomst wordt zo prachtig uitgebeeld. Kers op de taart zijn de workshops van  ambtenaren van de gemeente Zoetermeer en een maquette bouwen onder leiding van Architectuurlessen.

Presenteren van het eindproduct
De week wordt afgesloten met een presentatie van de verschillende groepen. Wethouders van de gemeente Zoetermeer zullen, gezamenlijk met docenten van het Alfrink College, de uitgewerkte plannen van de leerlingen beoordelen. De winnaars krijgen niet alleen een bioscoopbon, maar zullen eind november dus voor het gemeentebestuur hun plan mogen presenteren.

Het belooft een mooie week te worden voor onze 4v-leerlingen.