Het Alfrink College is de enige school in Zoetermeer en omgeving met havo, vwo en tweetalig onderwijs. Fijn om te weten: switchen kan nog. Je hoeft bij ons niet gelijk te kiezen tussen havo en vwo, want we hebben een tweejarige brugperiode. Lees hieronder meer.

Havo

Havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs) duurt vijf jaar. In de eerste twee jaren is er nog geen verschil tussen havo en vwo. Heb je havo-advies, maar leer je makkelijk en graag? Mogelijk kun je na de eerste twee jaar doorstromen naar 3-vwo. Als je dat wilt, natuurlijk! Het verschil tussen havo en vwo: havo is praktischer.

            

Je krijgt veel dezelfde leerstof, maar de stof gaat minder diep. In de derde klas kies je een profiel. Je beslist dan in welke vakken je eindexamen doet. Na havo ga je meestal naar het hbo (hoger beroepsonderwijs) of het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Je kunt na havo ook overstappen naar vwo.

Vwo

Het vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs) duurt zes jaar. De eerste twee jaren is er nog geen verschil tussen vwo en havo. Na het tweede jaar kun je doorstromen naar het vwo of overstappen naar havo. Zelfstandigheid is belangrijk op het vwo, net als een brede interesse. De vwo-lesstof gaat wat dieper dan in de havo-klassen. In de vierde klas kies je een profiel. Je kiest dan in welke vakken je eindexamen doet. Na het vwo ga je meestal naar de universiteit of het hbo.

Tweetalig onderwijs

Dol op uitdaging? Lees hier meer over ons tweetalig onderwijs.
Zelf sfeer proeven? Je bent welkom op onze informatieavonden en het Open Huis.

Mentor

In elke klas heb je een mentor. Die is er speciaal voor jou en je klasgenoten. Lees hier meer.