Nieuws

4v-project eindigt in de raadszaal

4v-project eindigt in de raadszaal


Afgelopen donderdag (6 december) mochten vier groepjes uit 4vwo het project Mijn stad, mijn toekomst afronden in de raadszaal van Zoetermeer. De leerlingen waren uitgenodigd door wethouders en ambtenaren om hun idee voor de toekomst van Zoetermeer te presenteren. Naast de eer stonden de publieksprijs en juryprijs op het spel in het politieke hart van de gemeente Zoetermeer.

Onze leerlingen namen het tegen vier groepjes van ONC Parkdreef op voor de publieksprijs. De verschillende ideeën werden gepresenteerd aan de wethouders en burgemeester (Charlie Aptroot) van de gemeente Zoetermeer. Sprankelende PowerPoints, grafische ontwerpen en treffende Prezis waren het resultaat van het harde werken van de leerlingen van de beide scholen.

Nadat ONC Parkdreef het spits mocht afbijten, kregen onze leerlingen de gelegenheid om hun plannen uit de doeken te doen. Multifunctionele flatgebouwen, tunnelbakken, een jongerenplein en renovatie van centrum Buytenwegh waren de onderwerpen die onze leerlingen hadden uitgewerkt. Met veel enthousiasme luisterden het publiek en de vakkundige jury naar de presentaties.

Uiteindelijk kwam de jury tot het besluit dat het multifunctionele flatgebouw van Thomas, Alyssa, Auke, Simran, Christyne en Lars namens het Alfrink College het beste idee was voor de gemeente. De gemeente wil dit de komende jaren verder gaan uitwerken om (een deel van) het plan te realiseren. De leerlingen gingen naar huis met een heuse GoPro (camera). Het was een mooie afronding van het 4v-project uit de cultuurweek.