Nieuws

Alfrink in Actie voor Oekraïne

Alfrink in Actie voor Oekraïne

Op dinsdag 22 maart organiseert het Unesco team Alfrink een actiedag voor de Oekraïne: tegen oorlog en voor de vrede.
We geven deze dag voorlichting in de lessen over de oorlog in de Oekraïne, toegespitst op mensenrechten en vluchtelingen. Er zijn immers meer oorlogen en conflicten in de wereld waar vergelijkbare mensonterende situaties zijn ontstaan.
Daarnaast komt een aantal gastsprekers op school om hun ervaring als vluchteling in een oorlog te delen. Ook onze meest recent ingeschreven leerling die net uit de Oekraïne gevlucht is, zal haar ervaringen met onze leerlingen delen. 
Ook is het de bedoeling om geld op te halen voor Giro 555. Dit doen we door middel van allerlei activiteiten. Zo kunnen leerlingen gele en blauwe bandjes kopen om te laten zien dat ze tegen de mensonterende situatie in de Oekraïne zijn. Ook is het mogelijk je te laten schminken of je nagels te laten lakken in geel/blauw. Een muziekje aanvragen voor een klein bedrag behoort ook tot de mogelijkheden.
In de middag is er een voetbaltoernooi en een schaaktoernooi tegen een kleine donatie. Maar het grootste bedrag hopen we binnen te halen met de actie om plastic flesjes waarop statiegeld zit, binnen te halen. Dus verzamelen deze flesjes en dinsdag 22 maart inleveren bij ons Unesco team.