Nieuws

Alfrink in Xiamen, China

Alfrink in Xiamen, China

Een groep leerlingen uit 4 havo en 5 (t)vwo is op bezoek in Xiamen, China. Deze leerlingen houden een dagboek bij van hun reis (en sturen vele foto's naar het thuisfront).

Dagboek:
Na een onverwachte lange reis waren wij eindelijk aangekomen bij de school van onze buddy’s. Wij gingen gelijk slapen, want we waren rond middernacht aangekomen. We hadden de volgende dag na het ontbijt onze buddy’s ontmoet en gingen met ze naar de openingsceremonie met de hoofden van de school die iets hadden voorbereid. Wij hebben toen gelijk onze cadeaus aan onze buddy’s gegeven. Daarna hebben wij verschillende lessen gevolgd, waaronder art les met kalligrafie en waaiers versieren. Hierna gingen wij lunchen. Na de lunch hadden wij zangles en moesten wij een moeilijk Chinees nummer zingen. Ook gingen wij deze middag nog sporten: Tai Chi en rondjes rennen op de atletiekbaan. Vervolgens hadden wij een uurtje rust en daarna gingen wij weer avondeten. Na het avondeten zijn wij even langs de kust gaan wandelen. Op de weg terug zijn wij een paar lokale Chinese winkeltjes in gegaan. Toen wij terug op het campus waren, zijn de meesten van ons gelijk gaan slapen.
Geschreven door: Joya, Fien en Jessica

Na wederom een bijzonder ontbijt zijn we naar een basisschool geweest. We kregen een rondleiding en hebben een van de vele groepsfoto's gemaakt. Hierna hebben we een Engelse en een muziekles bijgewoond, waar we de eer hadden om de lambada te dansen onder begeleiding van de kleuters. Ook hebben we een kunst les gehad waar we schoteltjes hebben versierd op een traditioneel Chinese manier. Later op de dag zijn we naar een Junior High geweest. Hier werd spontaan van ons verwacht dan we een cultuur les gaven, en hebben we basketbal gespeeld tegen een Chinees team. We werden ontvangen als popsterren, wat een bijzondere maar intense ervaring was. We hebben handtekeningen uitgedeeld, e-mail adressen uitgewisseld en zijn op de foto geweest met de kinderen. Die avond zijn we naar een shopping mall gegaan, waar we even wat konden eten en wat kopen. Vooral de Chanel mondkapjes vonden gretig aftrek.
Geschreven door: Isa en Krispijn.