Nieuws

Bijziondere Lichtjesavond

Bijziondere Lichtjesavond

afgelopen maandag was de traditionele Lichtjesavond - een avond die deze keer meer dan ooit betekenisvol was. De avond begon met de kerstviering, die in de Doortocht plaatsvond. Vanuit hier brachten leerlingen, ouders en collega’s het licht in een stoet naar het Alfrink College. Daar startte de Lichtjesavond.
Leerlingen, ouders en docenten hadden allerlei leuke workshops ter beschikking gesteld waar bezoekers, onder wie veel oud-leerlingen, tegen een kleine vergoeding deel aan konden nemen. Daarnaast zorgde de kerstband voor een mooie kerstsfeer met prachtige muziek en werd er op allerlei plaatsen eten en drinken verkocht.
Dit jaar steunt het Alfrink College het Prinses Máxima Centrum door geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing van kinderkanker. De Lichtjesavond kreeg een bijzondere lading, omdat op 15 december het enorm verdrietige bericht op school binnenkwam, dat een van de leerlingen, Mario Loutfalla, aan de gevolgen van kanker was overleden. Mario wilde graag dat de Lichtjesavond door zou gaan om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum om andere zieke kinderen te helpen. De Lichtjesavond werd erg druk bezocht, hetgeen een mooi eerbetoon is aan Mario. In totaal werd er op de avond bijna 10.000 euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum.
Het Alfrink College zal zich in het voorjaar inzetten om dit bedrag te verhogen tijdens de Goede doelendag.