Nieuws

Empowerment in India

Empowerment in India

Donderdag waren onze leerlingen een dagje in Calcutta International School, waar de Alfrink en CIS leerlingen hun Story Telling project over diversity, mutual respect and empowerment presenteerden aan year 9 (14 / 15 jaar).
Daarna was er een Bollywood Dance Workshop waar iedereen uit zijn dak ging. De click tussen de Alfrink leerlingen en de CIS leerlingen is enorm goed. Zoals een aantal Alfrink leerlingen het verwoordden:  "We hebben vrienden voor het leven gemaakt, meneer". Op vrijdag gingen ze twee projecten voor hele arme en kwetsbare groepen bezoeken: ze gingen in de ochtend naar Pedashree, iets buiten Kolkata, waar een school is voor arme kinderen die slechtziend of blind zijn. In de middag bezochten ze de NGO Mentaid voor verstandelijk gehandicapten die in India niet veel hulp krijgen. Beide projecten proberen kinderen en ouders zo te steunen dat ze zichzelf kunnen redden.
Zo komt de theorie van de Empowerment workshop en de praktijk, wat mensen doen om anderen te ondersteunen en te leren zichzelf te redden, bij elkaar.

Mevrouw van het Erve gaf donderdag een Book Art workshop aan een klas van CIS in India. De kinderen waren zo enthousiast dat een andere klas jaloers werd. Geen probleem: mevrouw van het Erve geeft maandag de workshop ook aan die klas.