Nieuws

Food4India: inzamelingsactie Unesco project met partnerschool

Food4India: inzamelingsactie Unesco project met partnerschool

Hallo! Wij (Joachim, Eva, Max, Amy, Indra en Mette uit 5 TVWO) hoorden bij het vak Global Perspectives over de mogelijkheid om mee te werken aan een Unesco project met een partnerschool van het Alfrink in een arm deel van India. Deze school, Jagriti Public School uit het dorpje Katna, in Murshidabad in de deelstaat West Bengalen, verzorgt lessen in het Engels aan kinderen van vaak heel arme plattelandsgezinnen. Door de Covid-19 lockdown is de school gesloten. Veel dagloners die werken op het land of in de informele sector zoals schoenenpoetsers hebben hun inkomen verloren. Er dreigt hongersnood.
Nadat Jagriti Public School dicht moest vanwege de COVID-19 lockdown functioneert de school als distributiecentrum voor voedsel, om zo toch de dorpelingen te kunnen voeden. De voedselpakketten die de school uitdeelt zijn voor dorpelingen die al in extreme armoede verkeerden en nu door de COVID-19 lockdown van de overheid geen baan meer hebben.
We hebben zelf via Zoom gesproken met Shabnam Ramaswamy, de oprichtster en directeur van de school, en de overkoepelende stichting daarvan, Street Survivors, die zich met man en macht inzet om zoveel mogelijk levens te redden en wij bewonderen wat zij allemaal met haar team doet. Samen met haar team deelt ze voedselpakketten uit aan honderden families met alle gevaren van dien. Ze kan dit helaas niet zonder financiële hulp, dus daarom zijn we deze campagne gestart om te helpen.
Wij hebben een inzamelingsactie opgezet genaamd Food4India, waarmee wij geld willen ophalen voor de arme families van een partnerschool van het Alfrink College (Jagriti Public School) in India, West-Bengal, Murshidabad. We hebben in een korte tijd al veel geld opgehaald, maar dat is nog lang niet genoeg omdat de vraag naar voedsel blijft groeien. Daarom doen we beroep op ieders vrijgevigheid om misschien iets te doneren of de link te delen met vrienden en families. Het redt echt mensenlevens.
Voor meer informatie (en een donatie) kunt u terecht op onze GoFundMe pagina: 


https://www.gofundme.com/f/yt5gqk-food4india
Voor vragen kunt u ons altijd bereiken via food4indiafund@gmail.com
Dank u wel !