Nieuws

Goethe-Zertifikat mit Hindernissen…

Goethe-Zertifikat mit Hindernissen…

Ook dit jaar hebben zich weer een heleboel leerlingen uit klas 3 en 5 opgegeven om een extra diploma voor Duits te halen. 
Na de herfstvakantie ging een grote groep scholieren aan de slag om zich voor te bereiden op het examen Duits op A2- en B1-niveau van het gerenommeerde Goethe-Institut. Elke week oefenden de leerlingen op de diverse vaardigheden. Ook toen de school dicht was, gingen de lessen online door. Vooral het oefenen van spreekvaardigheid via Zoom was voor iedereen aan het begin nog best even wennen… 
Dit was niet de enige uitdaging waarmee de cursisten dit jaar te maken hadden. Eerst werd het schriftelijke examen uitgesteld, omdat we toen nog allemaal in de lockdown zaten. Eind januari konden de leerlingen dan toch schriftelijk getoetst worden. Maar toen begin februari de mondelingen examens plaats zouden vinden, kregen we te maken met onverwachts hevig winterweer, waardoor de school gesloten werd en alle afspraken voor die dag afgezegd werden. Pas in maart konden vervolgens de mondelinge examens doorgang vinden. Hiervoor moesten twee examinatoren van het Goethe-Institut naar het Alfrink College komen. 
In april was het wachten op de uitslag voorbij en stuurde het Goethe-Institut eindelijk de resultaten en certificaten op. In verband met de corona-maatregelen en de verschillende roosters konden we dit jaar geen officiële diploma-uitreiking voor de hele groep tegelijk organiseren en moesten we weer improviseren. Intussen heeft iedere geslaagde leerling zijn “Goethe-Zertifikat” op A2- respectievelijk B1-niveau ontvangen. Ook werd er een zakje “Ampelmännchen”-snoepjes (helemaal uit Berlijn) als verrassing en loon voor het harde werken uitgedeeld. Herzlichen Glückwunsch! 

Marta Mengerink