Nieuws

Leerlingen van het Alfrink College kijken over hun grenzen

Leerlingen van het Alfrink College kijken over hun grenzen


De 3v-klassen van Alfrink College namen dit jaar deel aan het Cross Your Borders-project. Tijdens dit driedaagse project stond mondiale onrechtvaardigheid centraal. Een team van enthousiaste jongeren voerde het project uit, met ondersteuning van de mentoren 3vwo. Tijdens drie projectdagen oefenden de leerlingen specifieke vaardigheden, zoals het analyseren van complexe problemen, het samenwerken in groepen en het presenteren voor de klas. 

Het project startte met een filmquiz waarin de leerlingen kennismaakten met diverse thema’s zoals bijvoorbeeld kindslavernij en landroof. Vervolgens onderzochten de leerlingen in groepjes de ontwikkelingsproblemen van een bepaald land. Ze gingen met elkaar in discussie over welk probleem zij het meest onrechtvaardig vinden. Uiteindelijk verwerkten ze hun bevindingen in een creatieve presentatie. 

Op dag twee volgden de leerlingen interessante workshops, zoals henna tekenen, salsa dansen en djembé spelen. Het enthousiasme spatte ervan af. Met nieuwe energie werd vervolgens hard gewerkt aan de eindpresentatie voor hun eigen land. De afsluiting vond plaats in de collegezaal met een echte prijsuitreiking. Ook was er nog een kleine verrassing in de vorm van een versnapering die elke klas kon halen op het plein voor de school. Het was een mooie afsluiting van een geslaagd project.