Nieuws

Lichtjesavond Alfrink College: gezellig en warm.

Lichtjesavond Alfrink College: gezellig en warm.Maandagavond 17 december vond weer de traditionele lichtjesavond op het Alfrink College plaats. Op het Alfrink College wordt kerst altijd uitgebreid gevierd.
Dit jaar stond lichtjesavond in het teken van de Stichting Kafountine, in Senegal. We gaan dit schooljaar proberen zo veel mogelijk meisjes naar de school Satang Jabang aldaar te laten gaan. De meeste meisjes daar krijgen die kans niet en die willen we hen wel graag geven. Dat is goed voor de meisjes, maar zeker ook voor de gehele gemeenschap!
Lichtjesavond startte met een kerkdienst onder leiding van diaken Ronald van Berkel in de aula van de school. Na een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje erwtensoep en een broodje werd de avond geopend door Gisela Assenberg. rector van het Alfrink. Dit na de verrassing van de avond: een Afrikaans dansintermezzo!
Daarna stroomde het schoolgebouw vol met mensen. Ze vonden warmte en gezelligheid in de aula bij de schoolband en het kerstkoor. Er was een heuse levende kerststal bij onze stilteruimte. En af en toe kwam je ze tegen: de drie (jonge) wijzen van het Oosten. Er was van alles te knutselen; vele kinderen gingen met zelfgemaakte kerstversiersels en kerststukjes weer naar huis. En…eten was er volop. Onze leerlingen hadden allerlei lekkere koekjes, cakejes en taarten gebakken, maar ook smaakvolle hartige dingen. Er waren performances, men kon dansen en zelfs samen zingen. Ook bij de bingo was het druk. In de gymzalen was voor een klein bedrag de nodige sportieve uitdaging te vinden voor jong en oud. De oudervereniging beloonde goede initiatieven van leerlingen met een geldbedrag voor het goede doel en een oorkonde voor deze leerlingen.
Een aantal bezoekers komt ieder jaar voor onze befaamde boeken – en speelgoedmarkt.  Voor een klein bedrag konden zij weer aan mooi speelgoed en leesvoer komen. En sinds vorig jaar organiseren de havoleerlingen een veiling. Die bracht dit jaar ook weer een leuk bedrag op.
Bijna geen bezoeker verliet een pand zonder een prachtige kerstster voor thuis. En bij onze leerlingen was dé kerstmuts van het jaar een hebbeding.
Aan het einde van de avond keken we terug op een druk bezochte lichtjesavond en een fijne sfeer! Een avond die gedragen wordt door leerlingen en medewerkers van de school. Zonder die inspanning geen lichtjesavond!
En tot slot: een mooi startbedrag voor ons goede doel van dit jaar: €5.100,00. Daar hopen we in de loop van het schooljaar nog een mooi bedrag aan toe te kunnen voegen!