Nieuws

Ons onderwijs op afstand

Ons onderwijs op afstand

Sinds de verplichte sluiting van de school geven we onderwijs op afstand. Eerst de voorbereiding op de D-toetsen, daarna weektaken in magister en nu al voor de tweede week aangevuld met online lessen volgens rooster. Het is fijn om leerlingen weer stof te kunnen uitleggen, met ze te oefenen en ze weer even, als is het maar online, te zien. Onze docenten werken hard om goede online lessen te geven en onze lat ligt hoog: we vinden dat het altijd beter of anders kan. Wij missen onze leerlingen, maar we weten van de enquête van vorige week in leerjaar 1 t/m 3 dat de leerlingen elkaar, maar ook ons missen. Het is ook echt belangrijk dat je als docent je leerling in je klaslokaal hebt! We zijn er echter trots op dat het ons gelukt is om aan onze klassen 4 tot 6 lessen per dag te geven. En nu merken we hoe prettig het is dat alle leerlingen met een MacBook werken. Omdat we door de situatie gedwongen worden om een aantal aspecten van het onderwijs nog meer digitaal te maken, zullen we daar straks de goede aspecten van bewaren en blijven inzetten.
Een deel van ons personeel werkt af en toe in het schoolgebouw. Op dit moment is de Wifi nergens beter dan daar. Maar het zal fijn zijn als onze leerlingen die Wifi weer komen verbruiken. Het is erg stil nu.

Op de foto mijnheer Verbraak en mevrouw Venhuis, docenten Engels. Ze geven vanuit school online de les Engels aan klas 2 regulier.