Nieuws

Reis- en Unesco-week

Reis- en Unesco-week

Op het Alfrink College stond de week van 17 tot en met 21 oktober in het teken van allerlei bijzondere activiteiten voor leerlingen van klas 1 tot en met klas 6. De bovenbouwleerlingen gingen op reis en deden grote Europese steden als Berlijn, Rome en Parijs aan of gingen sporten in de Ardennen. Ook waren er bovenbouwleerlingen die erg veel plezier hadden tijdens het Grote Steden Project in Nederlands. Ook waren er projecten over democratie met een bezoek aan het Stadhuis. En de burgermeester kwam op bezoek. De eindexamenleerlingen kregen voorlichting over hun vervolgstudies.
In de onderbouw waren er verschillende UNESCO-projecten. In klas 3 bezochten leerlingen bijvoorbeeld graven uit de Eerste Wereldoorlog in Ieper, waar zij diep onder de indruk van waren. In klas 2 hebben de leerlingen een duurzaam klim- en natuurpark ontworpen. En als afsluiting bezochten ze vervolgens zelf een klimpark aan de Vlietlanden in Leiden. In klas 1 zetten de leerlingen al hun talenten in om de schat met het verborgen snoep in de school te vinden en namen zij deel aan fantastische cultuurdag met allerlei workshops. 
Leerlingen en docenten van het Alfrink hebben enorm genoten van deze week met vele hartverwarmende en inspirerende momenten.