Nieuws

Terugblik Euro Disney

Terugblik Euro Disney

Nu iedereen weer wat bijgeslapen heeft, kijken we terug op twee gezellige dagen met 5 havo en 6(t) vwo in Euro Disney Parijs. 
Alle leerlingen en begeleiders verzamelden zich op donderdag 14 oktober om 04:30 uur op school voor de broodnodige controles op: id-kaart, gezondheidsverklaringen voor de Franse overheid en de coronacheck-app. Uiteindelijk was iedereen 'goedgekeurd' en konden alle leerlingen en begeleiders met de bus op weg naar Euro Disney. Halverwege de reis was er een verrassing voor iedereen: de oudervereniging gaf alle leerlingen een leuke blauwe trui als herinnering aan deze examentrip cadeau.Die blauwe trui kwamen we daarna op veel foto's tegen!
Het naar binnengaan in Euro Disney kostte wat tijd, maar eenmaal binnen begon het grote plezier maken en genieten. Leerlingen gingen in groepjes door Euro Disney en eenieder koos wat hij of zij wilde doen: van rustig aan tot spectaculair de lucht in. 
Aan het einde van de middag ontvingen de leerlingen maaltijdvouchers om wat te eten in het park. Tegen sluitingstijd verliet het Alfrink college het park om naar het hotel te gaan. Einde van dag één in Euro Disney. Dat was nog een hele onderneming met 300 leerlingen; zeker als je die allemaal moet tellen. In het hotel aangekomen werden de kamers verdeeld en vermaakten de leerlingen zich daar prima. 
De begeleiders hadden wel gerekend op wat minder slaap, maar het duurde wel iets langer dan verwacht voordat iedereen sliep. Sommige leerlingen hadden namelijk gepland op de terugreis wel bij te slapen. 
Na een gezellig ontbijt in het hotel begonnen de leerlingen aan hun tweede dag in Euro Disney. Dé dag om wat je nog niet gedaan had, alsnog te gaan doen. Of iets wat erg leuk was geweest opnieuw te doen. Daarnaast werd er ook best geld uitgegeven aan allerlei Disney souvenirs. Veel leerlingen liepen rond met Mickey of Mini Mouse oren en mutsen van allerlei Disney figuren, zoals Stitch.
Ook deze dag kregen de leerlingen vouchers om hun lunch te regelen in het park. Tegen 16:00 uur moesten alle Alfrink leerlingen zich verzamelen om weer in de bus te stappen. Ook dat was een onderneming, maar ging best vlot. Tijdens de terugreis werd nog eenmaal een stop gemaakt om wat te eten. Om even na middernacht kwamen de vier bussen weer aan bij het Alfrink college, waar ze werden opgewacht door vele ouders, broers en zussen. 
Begeleiders bedankt voor deze mooie herinnering. Een fantastisch idee om de examenleerlingen toch een reis te laten beleven, omdat ze door corona niet op studiereis konden.
Ouderverenging bedankt voor het leuke cadeau aan de leerlingen.