Nieuws

Themaviering diversiteit

Themaviering diversiteit

Op donderdag 29 en vrijdag 30 november vond de eerste themaviering van dit schooljaar plaats. Met het lied “ken jij mij?” werd de viering geopend. Een nummer dat precies vertolkt waar het om gaat. Durf je je te onderscheiden? Laat je zien wie je bent en dat je mag zijn zoals je bent.
Er is gekozen om de positieve zijde van het onderwerp te belichten. Wat maakt iemand uniek? Waarin kan een persoon zich onderscheiden? Dat kan in hele kleine dingen naar voren komen. Iedere leerling hebben we gevraagd om op te schrijven waarin hij of zij uniek of onderscheidend is. Absoluut geen gemakkelijke vraag, maar een moment van spiegeling is wat een themaviering sterk maakt.
De danscrew liet een geweldig staaltje samenwerking en diversiteit zien. Onze danscrew draagt de naam AC-family. Zij ontvingen een daverend applaus. Zij verdienen een groot podium om hun talenten te laten zien.
Via een presentatie van Joël de Vos (docent geschiedenis) werd in beeld en geluid getoond dat diversiteit ons maakt wie wij zijn.
Ook werd het goede doel van dit schooljaar gepresenteerd. Stichting Kafountine is een stichting die ervoor zorgt dat zoveel mogelijk meisjes naar school kunnen in Senegal.
Lisette Bentvelzen (docent Engels) is al jaren nauw betrokken bij deze stichting. Zij heeft met hart en ziel kunnen vertellen waarom stichting Kafountine zo veel goeds doet.
De band heeft met “Another brick in the Wall” en het afsluitende nummer “Beautiful” het thema nog meer kracht bij gezet. Een grote band waarbij het instrumentarium elk jaar meer divers wordt. Van harp, piano, viool, gitaar, basgitaar tot drum maar ook de kracht van verschillende stemmen. Elkaar ruimte gevend in de band en samen versterkend. Anne, Dameni en Helena hebben een extra applaus in ontvangst genomen, omdat het voor hen de laatste themaviering was waaraan zij mee hebben gewerkt. Zij hebben met hun stem vele themavieringen vocaal ondersteund.
 
We kunnen met trots terugkijken op een themaviering waarbij onze leerlingen hebben laten zien waarvoor zij staan. Met de lichtjesavond in het vooruitzicht hopen we dat iedereen een mooie bijdrage gaat leveren aan deze saamhorigheid.