Nieuws

Van achterbuurtschoffie tot auteur

Van achterbuurtschoffie tot auteur

Schrijver Alex Boogers op het Alfrink Op 30 maart opende het Alfrink College de deuren voor schrijver Alex Boogers. In de collegezaal die voor de gelegenheid ingericht was als ware een huiskamer vertelde Alex over zijn liefde voor kickboksen; het verlies van dromen en het ontstaan van een nieuw doel.
Afkomstig uit een achterbuurt in het naar zijn zeggen naamloze gat Vlaardingen ontstond Alex’ droom: een vechter worden zoals Bruce Lee is. Aan deze droom kwam abrupt een einde toen hij zijn rug onherstelbaar beschadigde in een brommerongeluk. De 4V-leerlingen zijn emotioneel geraakt door de beeldende beschrijving van Alex Boogers. De schrijver koppelt een levensles aan zijn ervaring: obstakels kom je tegen in het leven. Stap eroverheen want er gaat een nieuw venster voor je open.
Naast de persoonlijke beschrijving en de openhartige weergave van zijn achtergrond brengt de auteur een ander wezenlijk element onder de aandacht van de leerlingen. Wat is de betekenis van literatuur? Het advies luidt: zoek. Voor iedereen is er het boek: zorg dat je het vindt. Hier doelt Alex op het boek dat een wezenlijke verandering teweeg kan brengen voor je. Dat sluit mooi aan bij wat het Alfrink College uit wil dragen en ook probeert te stimuleren bij de leerlingen. De betekenis van literatuur reikt ver. Zo beïnvloedt literatuur je ontwikkeling op veel verschillende manieren. Alex Boogers heeft dit prachtig geïllustreerd met zijn persoonlijke verhaal. 
Dat leerlingen aangesproken zijn door zijn komst, blijkt uit de reacties. ‘Jammer dat het maar vijftig minuten duurde. Ik had veel langer willen luisteren.’