Het Alfrink College is een actieve school. Sport en kunst vinden we belangrijk. Maar dat actieve zie je niet alleen op het sportveld of op het podium. We willen jou helpen om bij alle vakken actief te leren.

Uitdagend en actief leren bij NLT

“Ik geef aardrijkskunde en NLT, een uitdagend nieuw vak. Het betekent natuur, leven en technologie. We combineren aardrijkskunde met verschillende andere vakken, zoals natuurkunde, scheikunde en biologie. Je bekijkt een onderwerp dus vanuit veel hoeken. Bijvoorbeeld het klimaat. Daar heb ik tijdens mijn studie veel onderzoek naar gedaan. Ook andere docenten zijn gespecialiseerd en enthousiast. Zo werken we graag op het Alfrink College: we maken het onderwijs uitdagend voor docenten én voor leerlingen. Het is leuk om ergens echt in te duiken.”

Philip Hendricks, docent aardrijkskunde en NLT, jaarcoördinator klas 1

Plezier en succes

Jij wilt het beste uit jezelf halen. Je leert niet voor die aardige docent (Oké, een beetje misschien). Je leert voor jezelf. We helpen je om verantwoordelijkheid te nemen voor wat je leert en hoe je leert. Om je werk goed te organiseren en te plannen. Het Alfrink College leert je om te leren. Beter nog, we leren je om actief te leren. Want als je actief leert, is leren leuker en heb je meer succes.

Work-out voor je hersenen

Actief leren betekent dat je de lesstof niet alleen maar doorleest. Je stelt jezelf ook vragen. ‘Wat betekent dit eigenlijk? Wat heeft dit te maken met wat ik gisteren las? Kan ik uitzoeken hoe dit werkt in de praktijk?’ Door zo te denken, worden je hersenen actiever. Je geeft ze een work-out. Daardoor onthoud je meer. Als je daarna oefent en opgaven maakt, verwerk je de stof nog beter. Ook dat is actief leren. Onze digitale leeromgeving Spark helpt daarbij.