Alfrink college

Alfrink+

Voor welke + kies jij?

Alfrink+

Robots bouwen, padellen, Chinese tekens lezen of toneelspelen. Wat je talent ook is, in onze Plusklassen kun jij het verder ontwikkelen! 

Als je je aanmeldt bij het Alfrink College, kun je op het inschrijfformulier aangeven dat je graag in een Plusklas wilt. Je kunt kiezen voor +podium, +taal, +tech en +sport.

Alfrink +sport

Speciaal voor de sportieve leerlingen hebben we de Plusklas Alfrink +sport. In deze klas krijg extra uren sport: van hockey en basketbal tot freerunning en skiën. Je sport zelf veel, maar bezoekt met je klas ook sportwedstrijden en evenementen. Blijft het sporten je goed bevallen, dan kun je vanaf klas 4 zelfs kiezen voor ons examenvak bewegen, sport en maatschappij (BSM). 

Alfrink +taal 

Heb jij een talenknobbel of wil je die graag ontwikkelen? Dan is Alfrink +taal iets voor jou. Je verdiept je in deze klas bijvoorbeeld in Chinees en Latijn. Niet alleen leer je lezen en schrijven in deze talen, je ontdekt ook van alles over de culturen.

“Gaaf dat leerlingen volgend jaar in klas 1 kunnen kiezen uit verschillende +Klassen. Ik zit nu in de sportklas en een vriend van mij doet op dit moment mee aan de lessen +Tech. Het is heel leuk om eens in de week bijzondere sporten te doen en vind het goed dat er volgend jaar meer keuzes zijn!”

Noud Havik, 2 havo/vwo

Alfrink +tech

Programmeer jij graag? Wil je een robot leren bouwen en besturen? En ben je onderzoekend en nieuwsgierig? Bekijk dan eens Alfrink +tech. Met extra aandacht voor de exacte vakken en leuke activiteiten op het gebied van wetenschap en techniek. Zo bouw en programmeer je bijvoorbeeld met Lego Mindstorms of zet je je eigen raket in elkaar!
 

Alfrink +podium 

Ben je gek op acteren of dansen? Of ben je op een andere manier graag bezig met kunst en cultuur? Dan is Alfrink +podium iets voor jou! Je krijgt extra lessen in vakken als drama, tekenen en muziek. Bovendien maak je culturele uitstapjes en krijg je alle ruimte om zelf je talenten te laten zien. 

“School is meer dan alleen het volgen van lessen! Bij ons kan je in klas 1 kiezen voor een Alfrink+ klas. Met 4 verschillende klassen; +sport, +taal, +podium en +tech is er voor iedereen een keuze die jouw schoolweek nog leuker maakt! Ben je enthousiast geworden? Dan kan je in de jaren die volgen jezelf verder ontwikkelen op het gebied van deze 4 keuzes.”

Jeroen van Es, afdelingsleider onderbouw tto

Alfrink Experience: mis het niet

Wil je zelf ervaren hoe het gaat op het Alfrink College? Kom dan naar de Alfrink Experience op woensdag 31 januari, 7, 14 of 28 februari 2024 en loop een middag mee! Meld je aan via AE@alfrink.nl

Meld je op tijd aan 

Wil jij volgend schooljaar naar het Alfrink College? Meld je dan op tijd aan. De inschrijving sluit op 31 maart 2024. Meer informatie over het aanmelden vind je op onze pagina Aanmelden.