Alfrink+

Voor welke + kies jij?

Alfrink+

Robots bouwen, padellen, Chinese tekens lezen of toneelspelen. Wat je talent ook is, in onze Plusklassen kun jij het verder ontwikkelen! 

Als je je aanmeldt bij het Alfrink College, kun je op het inschrijfformulier aangeven dat je graag in een Plusklas wilt. Je kunt kiezen voor +podium, +taal, +tech en +sport.


Alfrink +sport

Speciaal voor de sportieve leerlingen hebben we de Plusklas Alfrink +sport. In deze klas krijg extra uren sport: van hockey en basketbal tot freerunning en skiën. Je sport zelf veel, maar bezoekt met je klas ook sportwedstrijden en evenementen. Blijft het sporten je goed bevallen, dan kun je vanaf klas 4 zelfs kiezen voor ons examenvak bewegen, sport en maatschappij (BSM). 

Alfrink +taal 

Heb jij een talenknobbel of wil je die graag ontwikkelen? Dan is Alfrink +taal iets voor jou. Je verdiept je in deze klas bijvoorbeeld in Chinees en Latijn. Niet alleen leer je lezen en schrijven in deze talen, je ontdekt ook van alles over de culturen. 

Alfrink +podium 

Ben je gek op acteren of dansen? Of ben je op een andere manier graag bezig met kunst en cultuur? Dan is Alfrink +podium iets voor jou! Je krijgt extra lessen in vakken als drama, tekenen en muziek. Bovendien maak je culturele uitstapjes en krijg je alle ruimte om zelf je talenten te laten zien. 

Alfrink +tech

Programmeer jij graag? Of ben je het liefst met scheikundige proefjes bezig? Bekijk dan eens Alfrink +tech. Met extra aandacht voor de exacte vakken en leuke activiteiten op het gebied van wetenschap en techniek. Zo bouw en programmeer je bijvoorbeeld met Lego Mindstorms of zet je je eigen raket in elkaar.
 

Alfrink Experience: mis het niet

Wil je zelf ervaren hoe het gaat op het Alfrink College? Kom dan naar de Alfrink Experience op woensdag 1, 8, 15 of 22 februari en loop een middag mee! Meld je aan via AE@alfrink.nl

Meld je op tijd aan 

Wil jij volgend schooljaar naar het Alfrink College? Meld je dan op tijd aan. Voor tweetalig onderwijs sluit de inschrijving op 13 maart 2023, voor de reguliere klassen op 29 maart 2023. Meer informatie over het aanmelden vind je op onze pagina Aanmelden.