Alfrink college

Ons onderwijs

Modern digitaal onderwijs

Op het Alfrink College gebruik je elke dag een Macbook, bij bijna elk vak. Je leert ook uit boeken en je krijgt uitleg van de docent. Wij vinden die combinatie perfect. Door digitaal te werken kunnen we jou uitdagend en actief onderwijs bieden dat bij je past. Op de laptop maak je oefenopdrachten op je eigen niveau. Daar gebruiken we het programma Spark voor. Meer uitleg of juist meer uitdaging: het kan allemaal in deze digitale leeromgeving. Ook op andere manieren zorgen we ervoor dat je onderwijs krijgt dat bij je past. Er zijn twee vakken die volledig digitaal werken: muziek en Nederlands.

Bekijk onze video over
digitaal onderwijs.

“Op het Alfrink College vinden wij het heel handig om digitaal te werken. Zo kunnen we jou uitdagend en actief onderwijs bieden dat bij je past. Tijdens de les gebruiken we digiborden. En we werken veel met laptops. Hierop maak je oefenopdrachten op je eigen niveau en je werkt samen met klasgenoten aan opdrachten. Je zult merken dat dat heel fijn werkt. Zo fijn, dat je al snel geen dag meer zonder MacBook wil.”

Nils Verbraak , ICT-coördinator en docent Engels

Info voor je ouders

Je ouders kopen of huren een MacBook via school. Bij de MacBook zit altijd een pluspakket. Dat zorgt ervoor dat je alle software hebt die nodig is, bevat bescherming van de laptop (hoes, toetsenbordbescherming) en biedt drie jaar verzekering voor reparatie en diefstal. De prijs van de laptop inclusief ons service- en supportpakket was afgelopen jaar € 1.199,-. Afhankelijk van nieuwe modellen en/of prijsontwikkelingen verwachten we komend jaar op eenzelfde of iets hoger bedrag uit te komen.

Zo kan de laptop betaald worden:

  • In één keer.
  • In acht termijnen. Het Alfrink College maakt gebruik van het programma WIS Collect voor het innen van de facturen.
  • Door de laptop te huren van school. Het bedrag wordt dan in 36 termijnen betaald. De eerste keer wordt € 100,- extra afgeschreven. Dat is de borg. Na 36 maanden kan de laptop gekocht worden. Dat kost € 100,-. Dit verrekenen we met de borg. Als er geen interesse is voor koop, dan wordt de borg teruggestort. U dient de laptop en accessoires in goede staat in te leveren.

 

“Werken met m’n MacBook vind ik heel handig. Je zoekt woorden op Google Translate, maakt opdrachten, ook samen met klasgenoten, bekijkt je cijfers en je rooster. Thuis maak ik er mijn huiswerk op. En ik gebruik hem natuurlijk voor Netflix en YouTube.” 

Araz Akbari, 3 vwo