ICT gebruiken we om ons onderwijs nog beter te maken. In de les gebruiken we vaak digitaal lesmateriaal. Dat maakt de lessen leuker én duidelijker.

Digitaal onderwijs
 Lekker leren op een laptop

Leuk en afwisselend. Dat vinden onze leerlingen van werken met een laptop (MacBook). Bij ons op school gebruik je de laptop in combinatie met ‘gewone’ boeken. De MacBook is ideaal om oefenopdrachten mee te maken. Bij muziek en Nederlands werken we helemaal digitaal.Digitale leeromgeving
Spark

We werken met de digitale leeromgeving Spark. Daarin maak je opdrachten. Die kun je daarna zelf controleren. De docent kijkt mee en helpt je. Zo weet je snel wat er goed ging en wat nog beter kan. Dat is onderwijs dat bij jou past. Lees er hier meer over.

   

Laptop en pluspakket

Je werkt bij ons op school met een Apple MacBook Air 13 inch. Dat is een stevige laptop. Hij past goed in de meeste rugzakken. De accu gaat lang mee. Zijn er toch technische problemen? De mensen van de helpdesk in de mediatheek lossen het op.

Je ouders kopen of huren de laptop via school. Bij de laptop zit altijd een pluspakket en biedt drie jaar verzekering voor reparatie en diefstal. Ook zorgen we ervoor dat je alle software hebt die nodig is. Daarnaast krijg je een goede bescherming voor de laptop (hoes, hardcover en toetsenbordbescherming).

 

Veilig opbergen

Die MacBook: daar ben je natuurlijk voorzichtig mee. Op school kun je de laptop tijdens de pauze opbergen in je kluisje. Heb je het eerste uur sport? Ook bij het sportveld hebben we kluisjes. Daarin kun je je laptop veilig opbergen.

 

Info voor je ouders: de kosten

De aanschaf van een MacBook is verplicht voor leerlingen in een tweetalig klas en de sportklas. Alleen leerlingen die aangemeld worden voor een reguliere havo/vwo-brugklas eerste leerjaar kunnen kiezen uit wel/geen laptopklas. Het is niet mogelijk om zelf een MacBook aan te schaffen om op school te gebruiken. We werken met een systeem waarmee we alle programma's op een MacBook centraal aansturen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de aanschaf via school wordt gedaan.

De laptop en het pluspakket horen bij elkaar. De kostprijs van de MacBook Air 13 inch hangt af van de marktprijs en kan jaarlijks verschillen. Hieronder leest u op welke manieren de laptop betaald kan worden:

  • In één keer. Het totaalbedrag wordt dan eind augustus afgeschreven. Daarna is de laptop uw eigendom.
  • In acht termijnen van [bedrag volgt] euro. De eerste afschrijving is eind augustus, de laatste eind maart. De eerste keer wordt 100 euro extra afgeschreven. Dat is de borg. Nadat de laatste termijn betaald is, krijgt u die 100 euro terug. De laptop is dan uw eigendom.
  • Door de laptop te huren van school. U betaalt dan in 36 termijnen van [bedrag volgt] euro. Als u hiervoor kiest, betaalt u 100 euro borg. De eerste maand (eind augustus) betaalt u dus [bedrag volgt] euro, de maanden erna [bedrag volgt] euro per maand. Na 36 maanden (drie jaar) kunt u de laptop kopen. Dat kost 100 euro. Dit verrekenen we dan met de borg. Wilt u de laptop niet kopen, dan krijgt u de 100 euro borg terug.
 

U vindt hier informatie over de service- en supportdekking die hoort bij de laptops.