ICT gebruiken we om ons onderwijs nog beter te maken. In de les gebruiken we vaak digitaal lesmateriaal. Dat maakt de lessen leuker én duidelijker.


Lekker leren op een laptop

Leuk en afwisselend. Dat vinden onze leerlingen van werken met een laptop (MacBook). Bij ons op school gebruik je de laptop in combinatie met ‘gewone’ boeken. De MacBook is ideaal om oefenopdrachten mee te maken. Bij wiskunde en muziek werken we helemaal digitaal.


Digitale leeromgeving
Elerna

We werken met de digitale leeromgeving Elerna. Daarin maak je opdrachten. Die kun je daarna zelf controleren. De docent kijkt mee en helpt je. Zo weet je snel wat er goed ging en wat nog beter kan. Dat is onderwijs dat bij jou past. Lees er hier meer over.

   

Laptop en pluspakket

Je werkt bij ons op school met een Apple MacBook Air 13 inch. Dat is een stevige laptop. Hij past goed in de meeste rugzakken. De accu gaat lang mee. Zijn er toch technische problemen? De mensen van de helpdesk in de mediatheek lossen het op. Je ouders kopen de laptop via school. Bij de laptop zit altijd een pluspakket. Dat zorgt ervoor dat je alle software hebt die nodig is, bescherming van de laptop (hoes, toetsenbordbescherming) en drie jaar service en support.

 

Veilig opbergen

Die MacBook: daar ben je natuurlijk voorzichtig mee. Op school kun je de laptop tijdens de pauze opbergen in je kluisje. Heb je het eerste uur sport? Ook bij het sportveld hebben we kluisjes. Daarin kun je je laptop veilig opbergen.

 

Info voor je ouders: de kosten

De laptop en het pluspakket horen bij elkaar. Samen kosten ze [bedrag volgt]. Hieronder leest u op welke manieren de laptop betaald kan worden:

  • In één keer. Het totaalbedrag wordt dan eind augustus afgeschreven. Daarna is de laptop uw eigendom.
  • In acht termijnen van [bedrag volgt] euro. De eerste afschrijving is eind augustus, de laatste eind maart. De eerste keer wordt 100 euro extra afgeschreven. Dat is de borg. Nadat de laatste termijn betaald is, krijgt u die 100 euro terug. De laptop is dan uw eigendom.
  • Door de laptop te huren van school. U betaalt dan in 36 termijnen van [bedrag volgt] euro. Als u hiervoor kiest, betaalt u 100 euro borg. De eerste maand (eind augustus) betaalt u dus [bedrag volgt] euro, de maanden erna [bedrag volgt] euro per maand. Na 36 maanden (drie jaar) kunt u de laptop kopen. Dat kost 100 euro. Dit verrekenen we dan met de borg. Wilt u de laptop niet kopen, dan krijgt u de 100 euro borg terug.
 

U vindt hier informatie over de service- en supportdekking die hoort bij de laptops.