Jij bent uniek. Hoe jij het liefst leert, is ook uniek. Op het Alfrink College sluiten we goed aan op jouw manier van leren. Want als je op je eigen manier leert, leer je het meest. En dan is leren ook het leukst.

Aangepast aan jou

Bij verschillende vakken gebruiken we ‘Spark’. Deze digitale leeromgeving is aangepast aan jou. De docent zorgt ervoor dat de opdrachten die je krijgt, aansluiten op wat jij nodig hebt. Dat noemen we adaptief leren. Meer uitleg, of juist meer uitdaging: het kan allemaal in Spark. Ook op andere manieren zorgen we ervoor dat je onderwijs krijgt dat bij je past.

Extra uitdaging (of juist hulp)

Sommige vakken gaan je makkelijk af. Met andere heb je misschien meer moeite. Dat geeft niets. Binnen elke klas en elke les zijn er verschillen. Daarom geven we zoveel mogelijk les op drie niveaus. We willen dit komende jaren bij nog meer vakken gaan doen. Vind je de lesstof makkelijk, dan kun je extra uitdaging krijgen. Vind je het lastig, dan zorgen we voor extra uitleg en oefenstof. Dat noemen we ‘differentiatie’.

“Het is belangrijk om je hart te volgen, je doelen na te jagen en de sprong te wagen. Er zullen altijd tegenslagen zijn, maar je moet blijven doorgaan. Ik heb school altijd gecombineerd met veel trainen. De combinatie was goed vol te houden. Belangrijk is dat je echt van sport houdt. En natuurlijk: goed plannen.”
 

Yara van Kerkhof, oud havo-leerling Alfrink College en winnaar zilveren medaille Olympische Winterspelen 2018

Maatwerk voor topsporters, musici en andere talenten

Sport jij op hoog niveau? Maak je uren per dag muziek of dans je fanatiek? We denken met je mee op het Alfrink College. Samen kijken we hoe jij jouw trainingsprogramma het beste kunt combineren met ons onderwijs. Dat geldt voor elk talent, waar jij ook in uitblinkt.