Ons onderwijs

Tweetalig onderwijs

Vind je het leuk om Engels te spreken? Houd je wel van een extra uitdaging? Dan voel je je helemaal thuis op ons tweetalig onderwijs.
Je kunt tweetalig onderwijs volgen op vwo-niveau en ook op havo/vwo-niveau.

Tweetalig onderwijs

It’s fun!

Een tweede taal leren is leuk. Een tweede taal heel goed leren is nog leuker. Dat kan je bij ons. Je oefent elke dag, gewoon in de praktijk. Zo leer je steeds beter Engels spreken, lezen en schrijven. In je examen jaar ben je helemaal klaar voor het International Baccalaureate, het IB Exam.

Meer uitdaging

Tweetalig onderwijs biedt (nog) meer uitdaging want een groot deel van de lessen wordt in het Engels gegeven. De docenten verwachten veel van je. Meer inzet, meer initiatief. Echt iets voor jou? Je hoort er alles over op onze informatieavonden en tijdens het Open Huis.

Tweetalig onderwijs: meer dan taal

“Tweetalig onderwijs draait om meer dan alleen de Engelse taal. Je leert naast kennis ook veel praktische vaardigheden en doet veel internationale projecten met leerlingen uit andere landen. Zo organiseren onze leerlingen in de bovenbouw elk jaar de Muna-conferentie. Meer dan honderd leerlingen uit het buitenland komen speciaal hiervoor naar het Alfrink. Dat is echt bijzonder om mee te maken. Je leert hier enorm veel van. Organiseren, onderzoeken, samenwerken, Engels lezen, schrijven én spreken in het openbaar. Natuurlijk is dat spannend. Maar je doet het met elkaar.”  

Marcel de Haas, afdelingsleider tweetalig vwo

Vanaf dag één extra Engels

Goed om te weten:

Kies je voor tweetalig vwo, dan kom je het eerste jaar direct in een vwo-klas (dus niet in een brugklas havo/vwo). Tweetalig vwo vraagt echt meer van je.
Kies je voor tweetalig havo/vwo, dan kom je in de tweejarige brugklas. Je hebt dan twee jaar de tijd om te groeien naar het niveau dat bij je past.

We starten in beide tweetalige stromen gelijk met extra Engels. In deze brochure lees je er alles over.

Extra Frans en Duits

De smaak te pakken?

Je kunt in de bovenbouw ook kiezen voor extra Duits of Frans. Daarvoor hoef je trouwens niet op het tweetalig onderwijs te zitten. Je kunt dan een extra examen afleggen. Bij Duits is dat het Goethe-examen, bij Frans het Delf-examen. Wat ook kan: een hoger examen van Goethe (Duits) of Delf (Frans).

Wil je nog meer uitdaging? In de vijf vwo kun je een speciaal programma aan een universiteit volgen (Pre University).

Al sinds 2000 dé tweetalig vwo-school van de regio