Als uw kind ziek is, kunt u hem of haar zelf ziekmelden. Dit kan via de Magister-app of door in te loggen op Magister via de browser van uw pc of laptop.

 

Zo werkt ziekmelden

  1. Is uw zoon of dochter ziek geworden? Meld dit gelijk op de eerste ziektedag voor 08.15 uur ’s morgens. Volg de volgende stappen.
  2. Log in op Magister met uw eigen inlogcode. (Deel deze code niet met uw kind of met anderen. Zo weet u zeker dat u als enige de ziekmelding kunt doorgeven.)
  3. Klik op ‘Afwezigheid’ in het menu links in beeld.
  4. Klik op de button ‘+ Melden’.
  5. Selecteer de datum (de opties zijn vandaag en morgen). Als u dat wilt, kunt u een toelichting invullen.
  6. Klik op ‘Versturen’.
  7. Klik op ‘Akkoord’ in het volgende venster. De ziekmelding is nu te zien in Magister voor ouders en voor de afdeling.
  8. Is uw zoon of dochter langer dan twee dagen ziek? Meld dit dan opnieuw. Volg hiervoor dezelfde stappen.

Storing? Even bellen

Als Magister niet werkt, kunt u de ziekmelding telefonisch doorgeven aan school. Wilt u dit doen tussen 07.30 en 08.15 uur? Dan kunnen we de melding op tijd verwerken. Hartelijk dank.

 

Langdurig ziek

Is uw zoon of dochter langdurig ziek? Neem dan contact op met de jaarcoördinator. We denken graag mee over hoe uw kind toch zo goed mogelijk onderwijs kan blijven volgen. In het besloten deel van de website (Alfrink portaal) vindt u de contactgegevens van de jaarcoördinatoren.

Voorbeeldvideo

Deze video laat zien hoe ziekmelden werkt in Magister.

 


Beter melden is niet nodig

U hoeft uw zoon of dochter niet beter te melden. (Tot augustus 2018 werkten we met herstelmeldingen, maar deze hoeft u niet meer te gebruiken.)