Het Alfrink College is een actieve school. We houden van sport, kunst en cultuur. Je kunt bij ons op school creatief helemaal losgaan met dans, toneel en muziek. In de onderbouw geven we de vakken muziek en drama. Drama is niet alleen leuk, maar helpt je om vrij te presenteren. Op het Alfrink kun je ook in de bovenbouw het vak CKV volgen (culturele en kunstzinnige vorming).
Liever achter de schermen? Dat kan natuurlijk! Geluidstechniek doen, video’s of graphics maken: alle talenten hebben we nodig. Want met elkaar zijn we het Alfrink College.

Sporttoernooien en ski-reis

Lekker sporten en als het even kan ook nog een prijs pakken. Dat kan op onze gezellige sporttoernooien. Hockey, cricket en meer: elk schooljaar kun je je voor verschillende toernooien aanmelden. Houd je van wintersport? Dan wil je zeker mee met onze ski-reis.

Dans en meer

Na schooltijd kun je creatief lekker losgaan. Dans bijvoorbeeld mee met het project 2DANZ in de tweede klas. Liever video’s maken? Ook dat is mogelijk bij ons op school. Wat je nog meer kunt doen, staat elk jaar in ons cultuurboekje.

Kopje-onder in een andere cultuur: studiereizen en uitwisseling

Op reis leer je niet alleen je klasgenoten, maar ook jezelf beter kennen. Je doet de hele dag nieuwe ervaringen op. Dat is intensief. Maar ook prachtig. Natuurlijk spreek je die andere taal niet perfect. Dat hoeft ook niet. Gewoon proberen. En hoe mooi is het als je de mensen om je heen dan toch begrijpt… en zij jou? Onze studiereizen wil je dus niet missen. Met de vierde klas havo en de vijfde klas vwo maak je een reis. Je bezoekt bijvoorbeeld Londen, Rome, Berlijn, Parijs, of je gaat sporten in de Ardennen. Ook hebben we uitwisselingsprojecten. Op school hoor je daar meer over.

Talent gezocht: commissies

Jouw talenten zetten we graag in. Daarom kun je je aansluiten bij verschillende leerlingcommissies. Houd je niet alleen van feesten, maar ook van organiseren? Dan is de feestcommissie blij met jouw hulp. De aulacommissie zorgt voor het licht en geluid bij activiteiten. Liever meedenken over keuzes die de school maakt? Laat je horen in de medezeggenschapsraad of de leerlingenraad.

Feest

Waar is het feestje? Op het Alfrink College natuurlijk. In de onderbouw (eerste jaren) is er vier keer per jaar een disco. In de bovenbouw feesten we gezellig door. Ons Kerstgala is een begrip, verschillende andere scholen hebben het zelfs gekopieerd. Klap op de vuurpijl is ons grote slotfeest.