Sportklas

Op het Alfrink College kun je al je talenten ontwikkelen. Sport je veel en graag, dan is onze sportklas misschien iets voor jou. Je krijgt zes uur lichamelijke oefening (LO) per week. Hockey, voetbal, basketbal, (beach)volleybal, turnen, atletiek, tennis, free running, dans, skiën en verschillende watersporten komen aan bod. Je leert op een actieve manier nieuwe sporten kennen en volgt sportclinics. Ook bezoek je verschillende sportinstituten zoals bijvoorbeeld Papendal.

Er is een havo/vwo-sportklas in leerjaar 1 en 2 en in 3 havo kun je ook nog de sportklas doen. Daarna kun je het vak Bewegen, Sport en Maatschappij in de bovenbouw van het havo volgen.

Sportactiviteiten

Je kunt meedoen aan veel sportactiviteiten, zoals de Alfrink mini-triatlon, de Geuzenloop en de Klaverbladloop. De Alfrink-hockeyers haalden al drie keer de landelijke finale. Ook doen we mee aan de Olympic Moves.

Topsport

Sport je op hoog niveau? Het Alfrink College helpt je. Samen bespreken we hoe je trainingen, toernooien en wedstrijden kunt combineren met je opleiding.

Aanmelding sportklas

Als je je aanmeldt bij het Alfrink College, kun je aangeven dat je graag in de sportklas wilt. Je hoeft geen topsporter te zijn. Het belangrijkste is dat je sport heel leuk vindt. Ook vinden we het belangrijk dat je oog hebt voor anderen en een teamplayer wilt zijn. Ben je aangenomen op school, dan krijg je een uitnodiging voor een selectiemiddag. Onze docenten kijken dan of de sportklas bij jou past. Ook krijg je meer informatie. We beslissen daarna of je toegelaten wordt tot de sportklas.

Bekijk hier een video over onze sportklas.

“Het is belangrijk om je hart te volgen, je doelen na te jagen en de sprong te wagen. Er zullen altijd tegenslagen zijn, maar je moet blijven doorgaan. Ik heb school altijd gecombineerd met veel trainen. De combinatie was goed vol te houden. Belangrijk is dat je echt van sport houdt. En natuurlijk: goed plannen.”

Yara van Kerkhof, oud havoleerling Alfrink College en winnaar zilveren medaille shorttrack bij de Olympische Winterspelen 2018