We vinden het belangrijk dat je al je talenten kunt ontwikkelen. Ook je sportieve talent. Sport jij veel en graag? Dan is onze sportklas iets voor jou.

Sportklassen


 Hoe het werkt

Sportklassen zijn er in de eerste twee jaren van havo/vwo. Doe je daarna in het derde leerjaar havo, dan kun je ook meedoen in de sportklas. Je krijgt zes uur lichamelijke oefening (LO) per week. Je gaat aan de slag met onder meer hockey, voetbal, basketbal, (beach)volleybal, turnen, atletiek, tennis, free running, dans, skiën en verschillende watersporten. Je leert op een actieve manier nieuwe sporten kennen en volgt sportclinics. Ook bezoek je verschillende sportinstituten zoals bijvoorbeeld Papendal.

Veel sporten…
en meer

Natuurlijk sport je veel in de sportklas. Maar je leert ook over spelregels, fitheid, gezondheid, eten en hygiëne. Je leert beter samenwerken, leidinggeven, organiseren, helpen en omgaan met verschillen.

Sportevenementen en toernooien

Op het Alfrink College houden we van sport. Je kunt meedoen aan veel sportactiviteiten, zoals de Alfrink mini-triatlon, de Geuzenloop en de Klaverbladloop. De Alfrink-hockeyers haalden al drie keer de landelijke finale. In 2012 zijn we nationaal scholenkampioen cricket geworden.

 

Aanmelding

Als je je aanmeldt bij het Alfrink College, kun je aangeven dat je graag in de sportklas wilt. Je hoeft geen topsporter te zijn. Het belangrijkste is dat je sport heel leuk vindt. Ook vinden we het belangrijk dat je oog hebt voor anderen en een teamplayer wilt zijn. Ben je aangenomen op school, dan krijg je een uitnodiging voor een selectie middag. Onze docenten kijken dan of de sportklas bij jou past. Ook krijg je meer informatie. We beslissen daarna of je toegelaten wordt tot de sportklas.

Topsport

Sport je op hoog niveau? Het Alfrink College helpt je. Samen bespreken we hoe je trainingen, toernooien en wedstrijden kunt combineren met je opleiding.

 

Na de sportklas

Aan het eind van de derde klas kies je een profiel. Doe je havo, dan kun je kiezen voor het vak BSM (bewegen, sport en maatschappij). In het hbo (hoger beroepsonderwijs) zijn verschillende sportieve vervolgopleidingen. Bijvoorbeeld HALO, Sport en bewegen, Sport en management, fysiotherapie en opleidingen bij defensie of de politie.

Kosten sportklas

We vragen ouders om een extra bijdrage als hun zoon of dochter in de sportklas zit. De bijdrage is 125 euro per jaar. Daarvan betalen we onder meer wedstrijdbezoeken, clinics, sportieve uitjes en een Alfrink-sporttenue.

Sportklassen