Op deze manier leer je heel snel Engels

"Ik heb voor het tvwo gekozen omdat ik beter wil worden in Engels. De eerste week begonnen docenten rustig aan: ze wisselden Engels en Nederlands af. Al na een week deden we bijna alles in het Engels. Dat lijkt van tevoren eng. Maar het was minder moeilijk dan ik dacht. Op deze manier leer je heel snel Engels en dat is superleuk.
In de eerste schoolweek doe je mee aan de wendagen. Dat vond ik heel gaaf. Je leert snel mensen kennen en oefent wat de handigste routes zijn om door de school te lopen. In het begin namen we nog wel eens de verkeerde trap, haha! Tijdens de wendagen slaap je op school. Het allerleukst vond ik de spellen en de disco in de nacht. Ik heb meteen vrienden gemaakt."
 

Larissa Lustig, 2 tvwo

Tijdens de wendagen leer je iedereen kennen

"Ik vond de wendagen op het Alfrink heel leuk, maar ook een beetje spannend. Je leert meteen je klas goed kennen. Nu ken ik iedereen, ook mensen uit andere klassen. Het leukste onderdeel van de wendagen was voor mij de disco. In het begin was het schoolgebouw een beetje een doolhof voor mij. Maar al snel wist ik precies de weg.
Op het Alfrink werk je veel met je MacBook. Ik vind het heel handig. Op school bekijk je er je schoolboeken op, je zoekt woorden op in Google Translate, schrijft e-mails, maakt opdrachten, bekijkt je cijfers en je rooster, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Thuis maak ik er mijn huiswerk op. En ik gebruik hem natuurlijk voor Netflix en Youtube."
 

Qiara Rooker, 2 tvwo

Je wordt goed geholpen op het Alfrink

"Op het Alfrink zijn allerlei activiteiten te doen, dat is een leuke toevoeging. Iedereen heeft een andere mening en daar leer je van. Bij je mentor kan je alles kwijt, of er nou thuis iets is of op school. Je wordt goed geholpen en de sfeer op school is goed. Als er conflicten zijn dan helpt de docent om het op te lossen."

Dylan Pinas, 3 havo

Tijdens de wendagen leer je iedereen kennen

“Ik vond de wendagen op het Alfrink heel leuk, maar ook een beetje spannend. Je leert meteen je klas goed kennen. Nu ken ik iedereen, ook mensen uit andere klassen. Het leukste onderdeel van de wendagen was voor mij de disco. In het begin was het schoolgebouw een beetje een doolhof voor mij. Maar al snel wist ik precies de weg.
Op het Alfrink werk je veel met je MacBook. Ik vind het heel handig. Op school bekijk je er je schoolboeken op, je zoekt woorden op in Google Translate, schrijft e-mails, maakt opdrachten, bekijkt je cijfers en je rooster, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Thuis maak ik er mijn huiswerk op. En ik gebruik hem natuurlijk voor Netflix en Youtube.”
 

Qiara Rooker, 2 tvwo

Je wordt goed geholpen op het Alfrink

“Op het Alfrink zijn allerlei activiteiten te doen, dat is een leuke toevoeging. Iedereen heeft een andere mening en daar leer je van. Bij je mentor kan je alles kwijt, of er nou thuis iets is of op school. Je wordt goed geholpen en de sfeer op school is goed. Als er conflicten zijn dan helpt de docent om het op te lossen.”

Dylan Pinas, 3 havo