Vind je het leuk om Engels te spreken? Heb je vwo-advies en houd je wel van een extra uitdaging? Dan voel je je helemaal thuis op ons tweetalig vwo.

It’s fun!

Een tweede taal leren is leuk. Een tweede taal heel goed leren is nog leuker. Dat doe je op ons tweetalig vwo. Je oefent elke dag, gewoon in de praktijk. Zo leer je steeds beter Engels spreken, lezen en schrijven. In je zesde jaar ben je helemaal klaar voor het International Baccalaureat, het IB Exam.

Meer uitdaging

Tweetalig vwo biedt (nog) meer uitdaging dan ‘gewoon’ vwo. Een groot deel van de lessen wordt in het Engels gegeven. De docenten verwachten veel van je. Meer inzet, meer initiatief. Echt iets voor jou? Je hoort er alles over op onze open dagen.

Tweetalig vwo: meer dan taal

“Tweetalig vwo draait om meer dan alleen de Engelse taal. Je leert naast kennis ook veel praktische vaardigheden en doet veel internationale projecten met leerlingen uit andere landen. Zo organiseren onze vijfdejaars van het tweetalig vwo elk jaar de Muna-conferentie. Meer dan honderd leerlingen uit het buitenland komen speciaal hiervoor naar het Alfrink. Dat is echt bijzonder om mee te maken. Je leert hier enorm veel van. Organiseren, onderzoeken, samenwerken, Engels lezen, schrijven én spreken in het openbaar. Natuurlijk is dat spannend. Maar je doet het met elkaar.”  

Marcel de Haas, afdelingsleider tweetalig vwo

Vanaf dag één extra Engels

Goed om te weten: kies je voor tweetalig vwo, dan kom je het eerste jaar direct in een vwo-klas (dus niet in een brugklas havo-vwo). Daar kiezen we voor, omdat tweetalig vwo echt meer van je vraagt. We vinden het belangrijk om gelijk te starten met extra Engels én extra uitdaging. In dit boekje lees je er alles over.

Extra Frans en Duits

De smaak te pakken? Je kunt op het vwo ook kiezen voor extra Duits of Frans. Daarvoor hoef je trouwens niet op het tweetalig vwo te zitten. Je kunt dan een extra examen afleggen. Bij Duits is dat het Goethe-examen, bij Frans het Delf-examen. Wil je nog meer uitdaging? In de vijfde klas kun je een speciaal programma aan een universiteit volgen (Pre University). Wat ook kan: een hoger examen van Goethe (Duits) of Delf (Frans).

Al sinds 2000 dé tweetalig vwo-school van de regio