Alfrink college

Ouders

Ouders en het Alfrink College

Informatieavonden

We starten het schooljaar met informatieavonden voor alle ouders. Later in het schooljaar zijn er verschillende voorlichtingsavonden. Tijdens deze avonden zoomen we in op een specifiek thema. Bijvoorbeeld over de overgang naar havo óf vwo na het tweede jaar (de determinatie) of over het kiezen van een profiel (derde klas havo en vierde klas vwo).

Thema-avonden voor ouders

De oudervereniging organiseert regelmatig thema-avonden voor ouders. Dan wordt ingegaan op onderwerpen die raken aan de ontwikkeling van tieners. Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn: seksuele vorming van tieners, de ontwikkeling van het puberbrein, controleren of coachen.

“De jaarcoördinator is het eerste aanspreekpunt in de afdeling voor leerlingen. Je kan bij de jaarcoördinator terecht voor het verantwoorden van je absentie of voor een oplossing als je bijvoorbeeld te laat komt bij een toets. Natuurlijk kun je ook bij de jaarcoördinator terecht voor andere vragen en een gezellig praatje! De jaarcoördinator kent de leerlingen goed en groeit met de leerling mee richting de bovenbouw of het eindexamen. ” 

Jerry den Heijer, jaarcoördinator 3 en 4 havo en docent aardrijkskunde

Mentor

Op school is de mentor van uw kind de belangrijkste contactpersoon. Hij of zij zal u ook regelmatig informatie geven vanuit de school. Heeft uw zoon of dochter iets meegemaakt dat veel indruk maakte? Of is er iets anders met uw kind? We vinden het fijn als u de mentor actief op de hoogte brengt. Hoe beter we weten wat er speelt, hoe beter we goed onderwijs kunnen bieden. De mentor en het team zetten zich hiervoor in.

Wilt u een gesprek met de mentor van uw kind? Neem gerust contact op. In het portaal (het besloten deel van deze website) vindt u de lijst met contactgegevens van de verschillende mentoren.

 

Contact

Wilt u iets bespreken met de mentor of jaarcoördinator van uw zoon of dochter? Log dan in op het portaal (het besloten deel van deze website). Ook is het mogelijk om per e-mail contact op te nemen met de jaarcoördinatoren en afdelingsleiders.


Jaarcoördinatoren

Havo/vwo onderbouw (eerste en tweede jaar)
mw. J.C. Groothuizen, MA, gro@alfrink.nl

Tto onderbouw (eerste en tweede jaar)
mw. A.M.G. Rijnenberg, MA, rng@alfrink.nl

Havo bovenbouw (derde en vierde jaar)
dhr. J.J. den Heijer, MEd,  hei@alfrink.nl;

Havo bovenbouw (vijfde jaar)
mw. drs. C.W. Lutteken, ltt@alfrink.nl

Vwo bovenbouw (derde tot en met zesde jaar)
mw. J.J. Semplonius, MA, sem@alfrink.nl

Tto bovenbouw (derde tot en met zesde jaar)
mw. E. Özdemir, ozd@alfrink.nl


Afdelingsleiders


Havo/vwo onderbouw (eerste en tweede jaar)
dhr. J.P.Hendricks, MSc, hen@alfrink.nl

Tto onderbouw (eerste en tweede jaar)
dhr. J.L. van Es, MA,  esj@alfrink.nl

Havo bovenbouw (derde jaar en hoger)
dhr. drs. S.F. Koelewijn, klw@alfrink.nl

Vwo bovenbouw (derde jaar en hoger)
mw. M.N.P. Devilee, dev@alfrink.nl

Tto bovenbouw (derde jaar en hoger)
dhr. drs. M.A. de Haas, has@alfrink.nl